Sjuk och kakrecept

Sjuklingen här sitter i sin säng (bäddsoffa) och tittar på de tidiga 90210 -avsnitten :)
Vaknade för 1 timma sedan av mamma, hon tyckte jag behövde äta någonting. Snacka om jobbigt (kanske behövligt om man vill leva, men..)!
Så jag passade på att ta en utav mina små, goda twixkakor! Super goda, med sin kaka undertill, kola innuti och chokladen utanpå! Receptet bjussar jag på, som kommer från..jag vet inte riktigt vart, men ungefär varenda recept-sida har en twixkaka.
ca 50 kakor
Kakan:
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
blanda ihop allt till en deg. dela i 50 delar, rulla bollar och lägg i småbrödsformar. gör ett ordentligt hål i mitten av kakorna. grädda i 7 min i 200 C.
Kolan:
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
1/2 tsk vaniljarom
75 g smör
rör ihop allt i en kastrull. koka upp, låt sjuda eller småkoka tills det klarar kulprovet (ringla ner lite kolasmet i ett glas kallt vatten, går det att forma en kula så är kolan klar). dra åt sidan och låt svalna något. klicka ut kolan i mitten av kakorna.
smält sedan 100 g mjölkchoklad ( jag blandade hälften mjölkchoklad och hälften mörk choklad, men ska det likna twix så behövs bara mjölkchoklad ). låt svalna något. bred ut lite choklad över kolan på varje kaka. låt stelna.
REDO ATT ÄTAS!!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu